June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Programul de instruire privind elaborarea curriculumului „Reflectarea diversitatii in mass-media" PDF Print E-mail
Image 30.07.07 / In perioada 25 - 28 iulie a.c., Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a organizat primul seminar din cadrul unui amplu program de instruire privind elaborarea curriculumului „Reflectarea diversitatii in mass-media”, la care au participat 11 persoane (cadre didactice universitare de la facultatea  de jurnalism a Universitatii de Stat din Moldova, Universitatii Libere Internationale din Moldova, Universitatii Slavone, Universitatii de Studii Europene si scolii de Studii Avansate in Jurnalism si reprezentanti ai mass-media din Chisinau, Comrat si Tiraspol).
 
Acest seminar a fost tinut de catre dr. Mark Grigorian, producator BBC World Service, expert specializat in studierea problematicii conflictelor si a situatiei din spatiu post-sovietic si autor/redactor al mai multor carti de specialitate. In calitate de experti locali, au participat: Dumitru Manzarari si Ghenadie Mocanu (IDIS Viitorul),  Natalia Angheli-Zaicenco (CIJ), Natalia Esmanciuc (Centrul „Gender Doc”), Daniela Terzi-Barbarosie (Centrul National de Studii si Informare pentru Problemele Femeii „Parteneriat pentru dezvoltare”).  

Programul seminarului s-a axat pe urmatoarele teme: experienta CIJ in domeniul instruirii; ce si cum am vrea sa predam in institutiile superioare de invatamant si cum am putea realiza acest lucru; cum ar trebui sa reflectam diversitatea in mass-media si ce deprinderi si abilitati le lipsesc astazi jurnalistilor din Republica Moldova; diversitatea etnica in Republica Moldova: probleme si perspective; reflectarea etnicitatii in mass-media din Republica Moldova: rezultatele monitorizarii realizate de CIJ; problemele reflectarii homosexualitatii in mass-media din Republica Moldova; reflectarea problemelor de gen, de varsta si ale persoanelor cu dizabilitati s.a.

Pe viitor, se planifica desfasurarea unei etape de instruire individuala on-line (cadrele didactice si jurnalistii din R. Moldova vor fi asistati de catre dr. Mark Grigorian) si organizarea celui de-al doilea seminar, in octombrie 2007. Mentionam ca scopul acestui program de instruire este de a elabora curriculumul „Reflectarea diversitatii in mass-media”, care va fi folosit in procesul de instruire in cadrul diverselor institutii de invatamant si institutii de presa din Republica Moldova, si de a instrui profesionisti din domeniul mass-media, care vor tine cursuri referitoare la subiectele relevante. in cadrul acestui program, CIJ va traduce si va edita doua carti: „Manual de jurnalism” (autor: Mark Grigorian, Moscova, 2007) si „Conflictologie aplicata” (Centrul pentru Jurnalism in Situatii Extreme, Moscova, 2006)
 
Proiectul este finantat de catre Inaltul Comisariat pentru Minoritati Nationale al OSCE.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent