June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Au inceput cursurile la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism PDF Print E-mail
Image10.09.07 / La 10 septembrie au inceput cursurile la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism. Anul acesta au fost admisi la studii 17 tineri si tinere din Republica Moldova, care vor invata, timp de zece luni standardele si practicile jurnalismului occidental si felul in care acestea pot fi aplicate in Republica Moldova.
 
Ceremonia de deschidere a anului de studii a avut loc la sediul nou al scolii, strada Tighina 49/4, in prezenta instructorilor Vasile Botnaru (Radio Europa Libera), Alexandru Cantir (Radio BBC), Alina Radu (Ziarul de Garda), Olivia Pârtac si Nadine Gogu (Centrul Independent de Jurnalism), Nicolae Pojoga (Universitatea de Stat din Moldova). Acestia le-au urat studentilor multa cutezanta si succese in imbratisarea profesiei pe care au ales-o.

In prima zi de scoala, studentii au avut, de asemenea, o intâlnire cu fostii absolventi ai Scolii de Studii Avansate in Jurnalism Roxana Teodorcic, Victor Gotisan, Svetlana Nejelscaia si Alexandr Reznic. Acestia le-au oferit sfaturi despre procesul de instruire in cadrul scolii si exemple despre importanta studiilor pentru cariera de jurnalist.

Anul acesta au intervenit mai multe schimbari in cadrul planului de studii de la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism. Acestea au menirea sa imbunatateasca procesul de studii si au fost coordonate cu mai multi experti in domeniu din strainatate, printre care Frank van Vree (Facultatea de Jurnalism, Universitatea din Amsterdam, Olanda), Richard Pernollet (Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor cu sediul la Paris, Franta), Byron Scott (profesor la Scoala de Jurnalism din Missouri, Statele Unite ale Americii).

Noul program se imparte in doua semestre, dintre care primul contine notiuni de baza pentru scrierea si editarea materialelor pentru mass media. Partea a doua este conceputa pentru specializari, practica si scrierea proiectului final. Articolele studentilor vor fi publicate pe mai multe site-uri consacrate din Republica Moldova.

Pentru anul de studii 2007-2008 au fost inmatriculati la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism 17 studenti, dintre care 10 bursieri. Anul acesta, ca si anul precedent, cursurile vor fi predate de catre instructori si jurnalisti consacrati din Republica Moldova si de peste hotare.
 
Scoala de Studii Avansate in Jurnalism a fost lansata la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregati jurnalisti universali pentru mass media din Republica Moldova. Scoala este un proiect initiat de Centrul Independent de Jurnalism in colaborare cu Scoala de Jurnalism a Universitatii din Missouri (SUA) si Centrul de Formare Profesionala a Jurnalistilor cu sediul la Paris (Franta). Scoala a mai primit suport din partea Centrului International pentru Jurnalisti din Washington, DC, Programului Knight International Press Fellowship, OSCE, Ambasada Britanica la Chisinau, Ambasada Franceza la Bucuresti, Ambasada Franceza de la Chisinau etc.

Proiectul este sustinut financiar de catre Programul MATRA al Ministerului olandez de Externe, implementat prin intermediul organizatiei Press Now si de catre National Endowment for Democracy (NED) din SUA.

Primii absolventi ai Scolii de Studii Avansate in Jurnalism din promotia 2007 au primit certificate de studii semnate de catre cele trei institutii fondatoare si activeaza acum in calitate de reporteri la Radio Europa Libera, Ziarul de Garda, TV7, Agentia Infotag, Televiziunea Gagauza, Business Class s.a..
  Bookmark and Share

< Prev

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent