June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CIJ a organizat la Comrat un training pentru reprezentantii presei scrise din UTA Gagauz-Yeri PDF Print E-mail
Image30.10.07 / Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) a organizat, in perioada 25-28 octombrie curent, un training pentru angajatii presei scrise din UTA Gagauz-Yeri. Trainingul "Reflectarea problemelor comunitare in presa scrisa" s-a desfasurat la Comrat si a fost tinut de expertii Zoia Kazanji (Odesa, Ucraina), jurnalist cu o experienta in presa scrisa de peste 20 de ani, si Slava Perunov (Balti, R. Moldova), co-fondator al saptamanalului "SP".
Participantii la acest program de instruire au discutat in detalii mai multe aspecte din activitatea cotidiana a jurnalistilor si continutul unei publicatii periodice, printre care: standardele profesionale si principiile etice ale jurnalistului; ziarul ca produs si factorii care contribuie la succesul redactional; subiectele de interes pentru comunitate; colectarea informatiei si scrierea stirilor, sursele de informatie, interviul pentru presa scrisa; faptele si argumentele, comentariile si opiniile etc.

Mentionam ca, intre 26 noiembrie - 5 decembrie, in cadrul aceluiasi proiect, se va desfasura un program de consultanta pentru mass-media din aceasta regiune. Pana la sfarsitul anului curent va fi elaborat un set de materiale didactice pentru jurnalisti, precum si un ghid de bune practici privind deetatizarea mass-media, iar un grup de juristi va efectua analiza legislatiei nationale si regionale din domeniul mass-media, pentru a stabili daca aceasta faciliteaza sau impiedica procesul de reformare a institutiilor de presa.

Proiectul "Perspectivele crearii mass-media profesioniste si rentabile in UTA Gagauz-Yeri" este implementat cu sustinerea financiara a  Misiunii OSCE in R. Moldova si a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia. Scopul acestui proiect este de a acorda asistenta jurnalistilor din UTA Gagauz-Yeri in procesul de deetatizare si transformare a mass-media finantate din fonduri bugetare sau de partid in institutii independente, profesioniste si profitabile. Proiectul va fi implementat pana la sfarsitul anului curent.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent