June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
S-a desfasurat etapa finala a programului de instruire "Reflectarea diversitatii in mass-media" PDF Print E-mail
Image01.11.07 / In perioada 29 - 31 octombrie, la CIJ s-a desfasurat cea de-a doua etapa a unui amplu program de instruire privind elaborarea curriculumului universitar "Reflectarea diversitatii in mass-media", la care au participat cadre didactice ale facultatii/specialitatii "Jurnalism" de la mai multe universitati din R. Moldova, precum si jurnalisti din Comrat si Tiraspol. Trainingul a fost tinut de catre dr. Mark Grigorian, producator BBC World Service, expert specializat in studierea problematicii conflictelor si a situatiei din spatiu post-sovietic si autor/redactor al mai multor carti de specialitate.
In cadrul acestui trainig, au fost prezentate cinci proiecte de curriculum, realizate de Nadine Gogu (CIJ, Scoala de Studii Avansate in Jurnalism), Vlad Madan (Universitatea de Stat din Moldova), Vera Tudose si Anjelica Trifonova (Universitate Slavona), Nicolae Pojoga (Universitatea de Stat din Moldova), Natalia Scurtul (ziarul "Profsoiuznie vesti", Tiraspol).
Dupa definitivare, aceste programe de instruire vor fi utilizate in procesul de instruire in cadrul diverselor institutii de invatamant si mass-media din Republica Moldova.

De mentionat ca prima etapa a acestui program de instruire s-a desfasurat in iulie, anul curent, dupa care a urmat etapa de instruire on-line (cadrele didactice si jurnalistii din R. Moldova au fost asistati de catre dr. Mark Grigorian). In cadrul aceluiasi program, CIJ va traduce in limba romana si va edita, pana la sfarsitul acestui an, doua carti: "Manual de jurnalism" (autor: Mark Grigorian, Moscova, 2007) si "Conflictologie aplicata" (Centrul pentru Jurnalism in Situatii Extreme, Moscova, 2006)
 
Proiectul este finantat de catre Inaltul Comisariat pentru Minoritati Nationale al OSCE.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent