June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI a supus discutiilor proiectul modificarea Codului Electoral din perspectiva conduitei mass-media PDF Print E-mail

Codul electoral 16.05.2012 / Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI ) a organizat pe 10 mai a.c. cea de-a doua masă rotundă  cu genericul “Modificarea Codului Electoral din perspectiva reglementării mass-media în campania electorală”. 

La eveniment au fost prezentate expertizele proiectului de modificare a Codului Electoral efectuate de experţii naţionali, Pavel Postică, jurist, „Promo-Lex” şi Janeta Hanganu, avocată, şi experta internaţională, Galina Arapova, consultantă, Consiliul Europei. De asemenea, autorii proiectului de modificare a Codului Electoral au prezentat varianta finală a documentului, după incorporarea recomandărilor experţilor.

La masa rotundă au fost prezenţi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale și Comisiei parlamentare de profil, ONG-urilor de media şi ai organizaţiilor internaţionale. Preşedintele  Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, s-a referit la necesitatea acestor modificări, în special la publicitatea în campania electorală, timpii de antenă, „ziua tăcerii” și clarificarea noțiunii de „partid parlamentar”.

Kate Sullivan, consultant tehnic superior PNUD pe lângă CEC, s-a referit la publicitatea și agitația electorală pe internet în „ziua tăcerii” și în ziua alegerilor, menţionând că aceasta rămâne a fi o problemă.

Ca urmare a acestui eveniment urmează să fie colectate ultimele propuneri de completare a proiectului, după care CJI va demara o campanie de promovare a proiectului, cu implicarea deputaților din Parlamentul R. Moldova în vederea aprobării modificărilor la Codul Electoral cu privire la reglementarea comportamentului mass-media în alegeri.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul proiectului „Reformarea legislaţiei cu privire la reflectarea alegerilor de către mass media”, desfășurat de CJI cu susţinerea financiară a Ambasadei Olandei la Kiev.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent