June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
DECLARATIE cu privire la Óngradirea accesului la informatii de interes public PDF Print E-mail
28.05.2012 / Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă nedumerirea față de decizia președintelui comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Victor Popa, de a îngrădi accesul jurnaliștilor la ședința comisiei din 24 mai, pe care a declarat-o închisă. Amintim că Regulamentul Parlamentului în art. 24 prevede că ședinţele comisiilor sunt publice și că acestea pot să se desfășoare în mod închis în cazul în care dezbaterea publică a chestiunilor poate să prejudicieze măsurile de protecţie a cetăţenilor sau siguranţa naţională.

În condițiile în care membrii comisiei au examinat proiectul Legii cu privire la asigurarea egalității și Legea privind reformarea Centrului  pentru Combaterea Crimelor Economie și Corupției, constatăm că pe ordinea de zi a ședinței au figurat proiecte de interes public ce nu justifică decizia deputatului Victor Popa.

Ne exprimăm îngrijorarea că acest caz ar putea deveni un precedent negativ și chemăm autoritățile să se abțină de la practici care afectează munca jurnaliștilor și vin în contradicție cu principiile și valorile europene ale transparenței decizionale.  

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Presei Independente
Centrul de Investigații Jurnalistice
Asociația Presei Electronice APEL
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul „Acces-info”
Uniunea Jurnaliștilor din Moldova
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova  

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent