June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI instruieste jurnalistii in domeniul libertatii de exprimare PDF Print E-mail
photo 23.07.2012 / 15 jurnalişti din diferite regiuni ale Moldovei au participat la atelierul „Libertatea de exprimare și mass-media în Moldova: aspecte juridice şi de procedură” organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) la 19 iulie 2012. În cadrul atelierului de lucru au fost abordate mai multe aspecte ale libertăţii de exprimare, printre care:

·         cum ar trebui jurnaliştii sa reacţioneze la acuzațiile de defăimare și la cererile depuse în aceste cazuri;

·         cum  reprezentanții mass-media ar trebui să se reprezinte în instanțele de judecată;

·         care sunt cele mai sensibile aspecte ale aplicării legislaţiei în domeniu.

În cuvântul de deschidere, Liliana Viţu-Eşanu, directoare de dezvoltare strategică a CJI a menţionat că prin acest program de instruire CJI îşi propune să-i ajute pe jurnaliști să-și îmbunătăţească capacităţile de a reacţiona adecvat în cazurile de defăimare.

Expertele Olivia Pîrţac, unul din autorii Comentariului Legii cu privire la Libertatea de Exprimare, elaborat în anul 2011 şi avocata Janeta Hanganu, au prezentat participanților atât aspecte teoretice, cât şi practice ale libertății de exprimare.

Atelierul de lucru este primul din cele 2 planificate în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova”. Cel de-al doilea eveniment va fi organizat în luna septembrie a.c. Informaţii suplimentare puteţi afla la: mluATijcDOTmd, tel. (022) 22 75 39. Persoana de contact: Elena Candu, coordonatoare, Departamentul politici si legislaţie mass-media.  

Programul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova” realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu susţinerea financiară a Civil Rights Defenders, Suedia.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent