June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Agenda CJI pentru luna septembrie PDF Print E-mail

04.09.2012 / În septembrie a.c., Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va desfăşura mai multe programe de instruire.  

La 3 septembrie, încep cursurile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. 18 tineri şi tinere vor învăţa timp de zece luni, în regim de redacţie, standardele şi practicile jurnalismului occidental şi felul în care acestea pot fi aplicate în Republica Moldova.

La 8 septembrie, Departamentul politici şi legislaţie mass-media organizează un atelier de lucru pe tema „Libertatea de exprimare şi mass-media în Moldova: aspecte juridice şi de procedură”, activitate care îşi propune să consolideze abilităţile jurnaliştilor de a se apăra şi reacţiona adecvat la cererile de defăimare.

Departamentul de Instruire va organiza două training-uri în zilele de 14-15 şi, respectiv, 27-28 septembrie în cadrul proiectului  ”Reforma Climatului Investiţional în Moldova", care vine să ajute jurnaliştii să înțeleagă mai bine anumite procese economice, astfel încât ştirile cu caracter economic să fie realizate pe înţelesul tuturor. 

Tot în luna septembrie demarează activităţile în cadrul proiectului Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice, care îşi propune să consolideze mass-media din regiunea nistreană prin colaborarea cu jurnaliştii de pe malul drept al Nistrului şi reprezentanţii societăţii civile. Prima activitate se va desfăşura pe data de 15-16 septembrie la Tiraspol. 12 elevi şi profesori de la 2 şcoli din regiunea transnistreana vor învăţa cum să creeze un blog şi cum să-l menţină din punct de vedere tehnic.

Amintim, de asemenea, că CJI acordă, fără plată, asistenţă juridică jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

Pentru a afla mai multe detalii despre activităţile Centrului, vizitaţi www.ijc.md, www.scoaladejurnalism.md, precum şi pagina CJI pe Facebook.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent