June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Au inceput cursurile la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism PDF Print E-mail

 06.09.2012 / La 3 septembrie au inceput cursurile la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism. Anul acesta au fost admisi la studii 18 tineri si tinere din Republica Moldova, care vor invata, timp de zece luni standardele si practicile jurnalismului occidental si felul in care acestea pot fi aplicate in Republica Moldova.

Ceremonia de deschidere a anului de studii a avut loc in prezenta instructorilor Vasile Botnaru (Radio Europa Libera), Liliana Barbarosie (Radio Europa Libera), Petru Macovei (Asociatia Presei Independente), Angela Ivanesi (ziarul “Panorama”) si Dumitru Marian (producator la ALTfilm). Acestia le-au urat studentilor multa cutezanta si succese in imbratisarea profesiei pe care au ales-o.

In prima zi de scoala, studentii au avut, de asemenea, o intalnire cu fostii absolventi ai Scolii de Studii Avansate in Jurnalism.  Acestia au īmpărtăşit noilor colegi din experienţa lor şi le-au oferit sfaturi cum să depăşească dificultăţile care-i aşteaptă pe durata studiilor, dar şi la angajare īn cāmpul muncii.

Programul de studii la SSAJ se imparte in doua semestre, dintre care primul contine notiuni de baza pentru scrierea si editarea materialelor pentru mass media. Partea a doua este conceputa pentru specializari, practica si scrierea proiectului final.

Pentru anul de studii 2012-2013 au fost inmatriculati la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism sase baieti si 12 fete.  Anul acesta, ca si anul precedent, cursurile vor fi predate de catre instructori si jurnalisti consacrati din Republica Moldova si de peste hotare.

Scoala de Studii Avansate in Jurnalism a fost lansata la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregati jurnalisti universali pentru mass media din Republica Moldova. Din 2006 şi pīnă īn prezent, peste 80 de tineri ziarişti au absolvit această instituţie. Majoritatea acestora sunt angajaţi īn mass media din Republica Moldova printre care Radio Europa Liberă, TV Moldova 1, Pro TV, Jurnal TV, Publika TV, Ziarul de Gardă, Tele Radio Găgăuzia, ECOnomist şi altele.

Şcoala de Studii Avansate īn Jurnalism ( Licenţa  A MMII nr.033236) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent  din Chişinău, iniţiat īn parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Press Now, Olanda. Scoala este sustinuta financiar de organizatia Free Press Unlimited, Olanda si Ambasada Finlandei la Bucuresti.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent