June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Jurnalistii continua sa fie instruiti in domeniul libertatii de exprimare PDF Print E-mail
Instruirea jurnalistilor in domeniu de exprimare 11.09.2012 / Pe 8 septembrie a.c. CJI a organizat un atelier de lucru pe tema „Libertatea de exprimare și mass-media în Moldova: aspecte juridice şi de procedură”. Reunind 15 jurnalişti din mai multe regiuni ale ţarii, activitatea și-a propus să îmbunătățească capacitatea  reprezentanților mass-media de a reacţiona adecvat în cazurile de defăimare.

Participanţii au fost informaţi atât despre aspectele teoretice ale libertății de exprimare, cât şi despre cele procedurale. Expertele Olivia Pirțac și Janeta Hanganu s-au referit la jurisprudența CtEDO din domeniu și la jurisprudența națională. Jurnaliștii au putut, astfel, să înțeleagă mai bine limitele libertății de exprimare și responsabilitățile pe care le au în ce privește respectarea Codului Deontologic.

Jurnaliștii care au participat la atelierul de lucru urmează sa aplice în practică recomandările expertelor, ca să contribuie la afirmarea unui jurnalism profesionist, bazat pe drepturi şi responsabilităţi.

Amintim că CJI a mai organizat un atelier de lucru pe această tema în luna iulie.

Programul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova” realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu susţinerea financiară a Civil Rights Defenders, Suedia.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent