June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Elevii din Malaiesti si Sucleia initiati in blogging PDF Print E-mail

Training "Blogurile" 17.09.2012 / Două echipe de elevi din regiunea transnistreană au creat 2 bloguri pentru şcolile unde învaţă – Mălăieşti şi Sucleia. Acesta a fost rezultatul programului de instruire „Blogurile – instrument de promovare a participării civice”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în perioada 15-16 septembrie 2012, la Tiraspol.

Reprezentanţii celor 2 şcoli au menţionat că au participat pentru prima dată la un astfel de curs şi că acesta le-a fost extrem de util, deoarece au avut posibilitatea să-i cunoască pe colegii lor din alte şcoli, să înveţe să creeze şi să administreze un blog.

Olga Ceaicovscaia, profesoară la Şcoala de cultură generală din Mălăieşti, a spus că instruirile sunt binevenite pentru elevi, acestea fiind pentru ei printre unicile oportunităţi de a învăţa ceva nou şi util. „Vom publica pe blog secvenţe video şi imagini din activitatea elevilor; de asemenea, vom încerca să transferăm pe blogul şcolii şi ziarul Comunitatea mea pe care îl edităm de mai bine de 2 ani de zile”, a adăugat Olga Ceaicovscaia.

Astfel, prin materialele publicate pe blogurile noi create, tinerii se vor putea implica activ în viaţa  comunităţii şi să contribuie la promovarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

60 de elevi şi profesori din 10 şcoli din regiunea transnistreană vor participa la o serie de programe de instruire, vor învăţa cum să creeze un blog al școlii, cum să pregătească texte, astfel făcând vizibilă pentru publicul din Republica Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, activitatea tinerilor din regiune, a şcolilor unde învaţă, dar şi a comunităţii pe care o reprezintă.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent