June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI lanseaza un nou studiu privind defaimarea PDF Print E-mail

21.09.2012 / Legea cu privire la libertatea de exprimare  a avut pe parcursul primilor doi ani de aplicare un impact redus, din cauza lipsei de informare despre existenţa sa n rndul judecătorilor şi justiţiabililor și uneori chiar n rndul jurnaliștilor, acestea sunt unele din concluziile studiului Impactul Legii cu privire la Libertatea de Exprimare, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Studiul analizează impactului Legii cu privire la libertatea de exprimare  precum  şi a Comentariului Legii cu privire la libertatea de exprimare, publicat in 2011,  n mediul jurnalistic, inclusiv asupra procedurii extrajudiciare de soluţionare a disputelor privind libertatea de exprimare, precum şi asupra practicii judiciare n cauzele de defăimare.

De asemenea studiul se mai referă și la soluţionarea disputelor pe cale extrajudiciară in special prin intermediul Consiliului de Presă. 

Studiul integral in limba romnă, engleză și rusă poate fi găsit pe pagina web a CJI, la rubrica Cercetare și publicații, secția studii.

Analiza impactului legii cu privire la libertatea de exprimare a fost elaborat n cadrul proiectului Fortificarea cadrului legislativ n domeniul mass-media n Republica Moldova, implementat cu suportul financiar al Civil Rights Defenders, Suedia.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent