June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Agenda CJI pentru luna octombrie PDF Print E-mail

02.10.2012 / Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va organiza mai multe activităţi pentru  reprezentanţii mass-media în luna octombrie.

La 2 octombrie, Departamentul politici şi legislaţie mass-media invită la  discuții publice despre propunerile de modificare a Codului Electoral privind comportamentul mass media în alegeri. Amendamentele au fost elaborate în cadrul proiectului „Reformarea legislaţiei cu privire la reflectarea alegerilor de către mass media”.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) va organiza mai multe activităţi pentru  reprezentanţii mass-media în luna octombrie.

La 2 octombrie, Departamentul politici şi legislaţie mass-media invită la  discuții publice despre propunerile de modificare a Codului Electoral privind comportamentul mass media în alegeri. Amendamentele au fost elaborate în cadrul proiectului „Reformarea legislaţiei cu privire la reflectarea alegerilor de către mass media”.

Departamentul de Instruire va organiza un training pe tema „Protecţia concurenţei” în cadrul proiectului  ”Reforma Climatului Investiţional în Moldova", care-şi propune să ajute  jurnaliştii să înțeleagă mai bine anumite procese economice. Acelaşi departament va desfăşura o serie de activităţi de instruire pentru  mai mulţi elevi din şcolile nistrene, acestea făcând parte din proiectul Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice.

Pe data de 18-20 octombrie, Departamentul  politici şi legislaţie mass-media  vă invită un atelier de lucru cu tematica „Cele mai bune practici ale jurnalismului in domeniul legal”  care-şi propune să familiarizeze jurnaliştii cu exemple de succes în acest domeniu şi să consolideze abilităţile acestora de a scrie despre activitatea juridică. Evenimentul este una din activităţile proiectului „Mass-media și sistemul judiciar din Moldova: consolidarea capacităților și promovarea responsabilității”.

Tot in luna octombrie, CJI va colecta nominalizări pentru concursul  „10 jurnalişti ai anului”. În acest an, cei mai buni jurnalişti vor fi desemnaţi pe baza rezultatelor unui concurs de materiale jurnalistice şi a nominalizărilor societăţii civile. În acest context, CJI  invită managerii de presă/directori/redactori/producători să desemneze doi jurnalişti din instituţia pe care o reprezentă pentru participare la concurs. Mai multe detalii găsiţi aici.

La Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism  continuă cursurile. 18 studenţi vor învăţa etica şi legislaţia mass-media, specificul presei scrise şi a jurnalismului radio.

Precizăm, de asemenea, că CJI acordă, fără plată, asistenţă juridică jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

Pentru a afla mai multe detalii despre activităţile Centrului, vizitaţi www.ijc.md, www.scoaladejurnalism.md, precum şi pagina CJI pe Facebook.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent