June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Program de instruire in multimedia pentru jurnalisti PDF Print E-mail

10.10.2012 / Vrei să înveţi cum să faci un material multimedia? Vrei să înveţi cum să scrii un text multimedia? Atunci te aşteptăm să te înscrii la Şcoala multimedia pentru jurnalişti organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Centrul Media de la Tiraspol.

În cadrul Şcolii vor fi organizate 2 tipuri de activităţi:

1. Instruire, care vizează participarea a 20 de jurnalişti (10 jurnalişti din regiunea nistreană şi 10 jurnalişti de pe malul drept al Nistrului) la 2 training-uri (a câte 2,5 zile fiecare) moderate de Liliana Barbăroşie (Radio Europa Liberă) şi Ludmila Bogheanu (Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism). Jurnaliştii vor învăţa cum să dea viaţă textului cu ajutorul fotografiei, materialului audio şi video. De asemenea, un accent deosebit se va pune pe specificul textului multimedia: claritate, volum, titlu, paragrafe. Primul program de instruire va avea loc în luna noiembrie 2012.

2. Scrierea materialelor comune multimedia de către echipe mixte de jurnalişti, prin intermediul căreia cei 10 jurnalişti din regiunea nistreană vor crea echipe comune cu 10 jurnalişti de pe malul drept al Nistrului, publicând materiale comune.

Astfel, reprezentanţii media vor putea să aplice cunoştinţele teoretice obţinute în cadrul primei etape, vor face schimb de experienţă şi vor promova încrederea pe ambele maluri ale Nistrului.

Doritorii de a participa la program sunt rugaţi să completeze şi să trimită formularul de aplicare (rom / rus )la adresa de e-mail: coordonatorATijcDOTmd sau la adresa CJI, str. Sciusev 53.

Data limită – 31 octombrie 2012. Participanţii vor fi selectaţi în bază de concurs.

Este obligatorie participarea la ambele activităţi!
Toate cheltuielile vizavi de program vor fi suportate de organizatori.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să o contactaţi pe Cristina Bobârcă, coordonatoare de Programe la CJI, telefon – 213 652, Departamentul de Instruire.

 

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Acest program este implementat în cadrul proiectului intitulat „Îmbunătăţirea  capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent