June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Protectia concurentei in vizorul jurnalistilor PDF Print E-mail
Protectia concurentei29.10.2012 / 17 jurnalişti, reprezentanţi ai instituţiilor de presă naţionale şi locale, au participat la un curs de instruire organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) pe 26-27 octombrie.

Timp de două zile, Claudia Pīrvoiu, jurnalistă şi expertă pe probleme economice din Romānia, le-a vorbit participanţilor despre protecţia concurenţei īntr-o economie de piaţă funcţională, despre diverse practici anticoncurenţiale, ajutorul de stat şi politica de clemenţă, prin multiple exemple şi studii de caz.

Īn timpul discuţiilor, experta Claudia Pīrvoiu a constatat că īn presa din Republica Moldova există foarte puţine materiale care să reflecte această tematică: „La o simplă căutare pe google, descoperi că nu prea găseşti articole despre concurenţă, doar materiale superficiale care nu tratează adevăratele probleme ce ţin de acest domeniu. Iată de ce este foarte necesară o mediatizare cāt mai  largă şi cāt mai bine documentată a concurenţei loiale şi a beneficiilor acesteia”, a mai adăugat Pīrvoiu. Participanţii au apreciat cursul de instruire drept foarte util: „Domeniul concurenţei este unul foarte sensibil īn condiţiile īn care īn Republica Moldova pe majoritatea pieţelor există poziţii dominate şi īnţelegeri de cartier, de aceea o bună documentare, pe care am obţinut-o la training, este foarte necesară pentru a īnţelege mai bine cum funcţionează sistemul din interior şi cum pot fi soluţionate problemele ce vizează  monopolul de piaţă al agenţilor economici”, a spus Victor Ursu, reporter, 24h.md.

La deschidere a fost prezent  şi Octavian Calmīc, viceministru al Economiei care a răspuns la o serie de īntrebări ale jurnaliştilor. 

Menţionăm că acest curs de instruire este al cincilea din şase ce vor fi organizate pānă la finele anului. Cursurile īşi propun să consolideze cunoştinţele jurnaliştilor īn domeniul economic.
Ultimul curs de instruire va avea loc la sfārşitul lunii noiembrie.

Pentru a afla mai multe detalii despre cursurile precedente, vedeţi legăturile de mai jos.

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=744&Itemid=1

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=737&Itemid=1

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=726&Itemid=1

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=713&Itemid=1

 

Programul de instruire a fost organizat īn cadrul proiectului Corporației Financiare Internaționale (IFC) ”Reforma Climatului Investiţional īn Moldova", realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent īn perioada iunie– decembrie 2012, la iniţiativa Ministerului Economiei īn parteneriat cu Guvernul Suediei.

 

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent