June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Jurnal TV a prezentat in mod eronat datele studiului CJI privind transparenta proprietatii media PDF Print E-mail

21.11.2012 / Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) regretă modul eronat în care Jurnal TV a reflectat concluziile studiului “Transparența proprietății mass-media”, lansat ieri de CJI.


Contrar celor afirmate de prezentator și reporter în știrea “Media, sub umbra lui Plahotniuc” (http://www.jurnaltv.md/ro/news/media-sub-umbra-lui-plahotniuc-414046/), concluziile studiului nu indică faptul că “piața media este monopolizată de prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc” care, după cum mai declară prezentatorul Jurnal TV “este proprietarul a cel puțin şase radiodifuzori”.  

Postul de televiziune a scos din contextul discuțiilor ce au urmat după lansarea studiului declarațiile unor reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, pe care le-au prezentat drept concluzii ale experților CJI.

Informăm pe această cale că studiul CJI constată o abordare superficială a transparenței proprietății mass-media în legislația actuală, fapt ce duce la necunoașterea de către consumatori ai adevăraților proprietari ai instituțiilor mass-media. De asemenea, Centrul pentru Jurnalism Independent atrage atenția asupra riscurilor pe care le prezintă pentru pluralismul media și libertatea de opinie concentrarea media în mâinile unuia sau ale mai multor grupuri de interese.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent