June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Inca trei bloguri scolare create de elevii din regiunea nistreana PDF Print E-mail
Training Blogurile 15 dec 17.12.2012 / Reprezentanţi a trei şcoli din regiunea nistreană (Gâsca, Râbniţa şi Hrustovoi) au participat la ultimul program de instruire „Blogurile-instrument de promovare a participării civice”, care a avut loc în perioada 15-16 decembrie 2012, la Tiraspol.

Seminarul a fost organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Stels-Tera (Tiraspol), cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Cei 17 participanţi la instruire au creat 3 bloguri – www.ouryouth6.wordpress.com, www.benderyshkola20.wordpress.com şi www.hrustovayashkola.wordpress.com, prin intermediul cărora vor putea informa pe membrii comunităţii locale şi pe colegii lor despre evenimentele care au loc în şcoală şi în localitate.

Timp de două zile, elevii şi profesorii din Gâsca, Râbniţa şi Hrustovoi au comunicat, au făcut schimb de experienţă şi opinii despre utilitatea unui blog şcolar, care să promoveze imaginea instituţiei unde învaţă şi succesele elevilor. Lucrul în grup la elaborarea schiţelor blogurilor, selectarea rubricilor s-a dovedit a fi unul foarte util şi interactiv, deoarece a contribuit la dezvoltarea spiritului de echipă.

Profesorii, care au participat la instruire alături de discipolii lor, sunt de părere că blogul este o activitate care dezvoltă abilităţile elevilor de a fi responsabili, de a propune idei inovatoare şi de a se implica în viaţa comunităţii.

În perioada, septembrie-decembrie 2012, 63 de elevi şi profesori din 11 şcoli din regiunea transnistreană au fost instruiţi să creeze bloguri şcolare. Începând cu luna ianuarie 2013, elevii din aceleaşi şcoli vor participa la a doua etapă de instruire axată pe scrierea textelor pentru mediul online. Astfel, tinerii vor deprinde abilităţi de scriere a materialelor, care fi vor publicate pe bloguri, făcând vizibilă pentru publicul din Republica Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, activitatea tinerilor din regiune, a şcolilor unde învaţă, dar şi a comunităţii pe care o reprezintă.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

 

Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent