June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
2012: un an plin pentru CJI PDF Print E-mail

27.12.2012 / Echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) a încercat şi în acest an să ofere jurnaliştilor evenimente interesante şi utile.

Peste o sută de jurnalişti, din instituţiile de presă naţionale şi locale, au avut parte de instruire în diverse domenii: etică, audienţa mass-media, economie, multimedia, libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi jurnalism responsabil.
Pentru prima dată, Departamentul de instruire a iniţiat în blogging 63 de elevi şi profesorii acestora din regiunea transnistreană. Tot în acest an, 10 tineri jurnalişti din regiunea transnistreană au avut posibilitatea să facă schimb de experienţă cu colegii lor din Chişinău, parte a stagiilor de lucru organizate de CJI la Publika TV, TV7, enews.md, ziarul Panorama şi revista Business Class. Jurnaliştii din regiunea găgăuză au fost
și ei implicaţi în cursuri de instruire.

CJI  a venit cu recomandări pentru  jurnalişti, formulate în studiile şi rapoartele de monitorizare care pot fi găsite aici . Managerii de presă au avut acces la date despre audienţa mass-media la nivel urban şi naţional, datorită studiului naţional de audienţă lansat de CJI în aprilie.

Departamentul Politici  şi Legislaţie Media a elaborat şi promovat propuneri de modificare a Codului Electoral privind comportamentului mass-media în alegeri, colectate într-un studiu . Transparenţa proprietăţii mass media în Republica Moldova şi „Impactul legii cu privire la libertatea de exprimare ” sunt alte două lucrări importante lansate de departament.

Tradiţional, în luna mai, CJI a marcat, împreună cu alte organizaţii nonguvernamentale, Zilele Libertăţii Presei ” prin o serie de evenimente publice. Pe parcursul anului, CJI a oferit şi asistenţă juridică gratuită  jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

În septembrie, şi-a început activitatea un nou Departament al CJI: Advocacy şi Producţie. Primele realizări ale echipei numără 7 reportaje /istorii umane difuzate în cadrul Galei Premiilor Organizaţiei Naţiunilor Unite în domeniul Drepturilor  şi  "Moldova şi jurnaliştii în 2012 ", un spot-retrospectivă difuzat la Gala  Anuală a Clubului de Presă de la Chişinău.

CJI  a editat, şi în acest an, revista „Mass-media în Moldova ”, singura publicaţie analitică bianuală ce reflectă problemele din domeniul mass-media, care apare din 1995.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (lansată de CJI în 2006) a pregătit 13 tineri jurnalişti. 11 din ei activează în mass-media, iar printre angajatori se numără ProTV, Prime TV, Publika TV, Jurnal TV, Radio Europa Liberă, portalurile de ştiri www.protv.md şi www.inprofunzime.md, precum şi  „Ziarul de Gardă”. Din septembrie, alţi 17 studenţi îşi fac studiile la SSAJ.  

La final de an, CJI  a organizat  Gala Anuală a Clubului de Presă de la Chișinău, eveniment la care au fost premiați jurnaliştii anului 2012 şi care a reunit jurnalişti din toată ţara.

Pentru a afla mai multe despre activităţile CJI, vizitaţi www.ijc.md, www.scoaladejurnalism.md, pagina şi grupul CJI pe Facebook.
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent