June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Jurnalisti instruiti in domeniul coruptiei PDF Print E-mail
program de instruire pentru jurnalisti pe tema coruptiei 28.01.2013 / 16 jurnalişti din diferite regiuni ale Moldovei au participat la programul de instruire “Corupţia: reglementare, prevenire şi reflectarea de către mass media”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) la  26-27 ianuarie 2013, la Chişinău, cu scopul de a consolida cunoștințele în domeniul fenomenului corupției. În cadrul trainingului au fost abordate o serie de subiecte, printre care:
  • noțiuni generale ale fenomenului corupție
  • noțiuni de bază ale libertății de exprimare și accesului la informații din perspectiva fenomenului corupției
  • aspectele legale privind fenomenul corupției;
  • cele mai sensibile aspecte ale aplicării legislaţiei în domeniu;
  • cum ar trebui jurnaliștii să reflecte cazurile de corupție. 

Expertele  Tatiana Puiu, avocată CJI, și Mariana Kalughin,  coordonatoare programe de la Centrul de analiză și prevenire a corupției, au prezentat participanților atât aspecte teoretice cât și practice ale temelor abordate și au formulat  recomandări pentru jurnaliști referitoare la modul de reflectare a fenomenului.

Participanţii au apreciat programul de instruire drept unul foarte util, menționând că trainingul  a contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor în domeniu și la crearea altor viziuni față de cum ar trebui reflectate cazurile de corupție. De asemenea, jurnaliștii au menționat că vor folosi în practică cunoștințele obținute în cadrul acestui program de instruire.

Programul de instruire este organizat în cadrul proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova” realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu susţinerea financiară a Civil Rights Defenders, Suedia.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent