June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
ONG-urile de media: M.Ghimpu trebuie sa-si ceara scuze publice pentru atacurile impotriva mass-media PDF Print E-mail
29.01.2013 / Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media sunt indignate de atitudinea incalificabilă şi lipsită de respect faţă de jurnalişti şi instituţiile mass-media, manifestată de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova şi preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu în emisiunea “În profunzime”, difuzată la postul de televiziune PRO TV Chişinău la 28 ianuarie 2013. Considerăm inadmisibile asemenea atacuri lansate cu rea-credinţă de politicieni, în special de reprezentanţii alianţei de guvernământ. Este revoltător faptul că Mihai Ghimpu îi etichetează drept  “cumpăraţi şi răscumpăraţi” tocmai pe acei jurnalişti care au realizat investigaţii jurnalistice profesioniste şi au reflectat obiectiv incidentul tragic din Pădurea Domnească şi reacţiile care au urmat.

Organizaţiile semnatare îi reamintesc liderului liberal de rolul esenţial al presei de „câine de pază” al democraţiei care urmăreşte interesul public, inclusiv mediatizează cu ochi critic actul guvernării. De asemenea, semnatarii reamintesc de angajamentele asumate de Alianţa pentru Integrare Europeană privind garantarea libertăţii presei şi asigurarea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea mijloacelor de informare în masă. În opinia semnatarilor, asemenea atacuri reprezintă un grav derapaj de la normele democratice, deoarece ele sunt în măsură să intimideze presa, iar asocierea tuturor jurnaliştilor cu cei care aşteaptă “oase” de la politicieni este defăimătoare în raport cu profesioniştii din domeniul mass-media. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât declaraţii similare au fost făcute anterior şi de alţi reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei, ceea ce demonstrează dorinţa politicienilor de a le dicta jurnaliştilor şi de a influenţa conţinutul editorial al instituţiilor mass-media.

Organizaţiile semnatare îi cer lui Mihai Ghimpu să prezinte scuze publice pentru atacurile lansate împotriva mass-media în emisiunea “În profunzime” şi să renunţe la retorica acuzatoare în raport cu jurnaliştii.

Asociaţia Presei Independente
Centrul pentru Jurnalism Independent

Centrul "Acces-Info”
Asociaţia  Presei Electronice
Centrul  de Investigații Jurnalistice
Comitetul  pentru Libertatea Presei
Uniunea Jurnaliștilor din Moldova
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent