June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Apel catre autoritatile publice privind suspendarea portalului web www.implicare.md PDF Print E-mail

7.02.2013 / Apel către:
Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor

Organizaţiile neguvernamentale de media califică decizia de suspendare a sitului www.implicare.md  drept una pripită, care contravine principiilor generale privind libertatea de exprimare și accesul la informație, libertatea publicului de a fi informat asupra chestiunilor de interes public.  

Reamintim că portalul web, lansat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor la finele lunii octombrie 2012, oferea cetățenilor posibilitatea de a  posta imagini foto și video privind diverse încălcări din spațiul public. Activitatea acestuia a fost suspendată temporar, la finele lunii ianuarie 2013, ca urmare a deciziei Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din 17 ianuarie. Drept motiv de suspendare Centrul a invocat încălcarea Legii privind protecția datelor cu caracter personal prin faptul că nu a fost depersonalizată informația din comportamentul Sesizări” .

Organizațiile semnatare consideră drept neîntemeiată suspendarea portalului pe motiv că ar încălca dreptul persoanei la viața privată or, locurile deschise, așa cum sunt strada, parcul, sunt spații publice și în asemenea locuri o persoană nu se poate așteaptă sa aibă un anumit grad de intimitate.                             

Semnatarii fac apel către Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal să dispună reactivarea acestuia, iar Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor să ia măsuri de înlăturare a carențelor depistate concomitent cu reactivarea acestuia, astfel încât publicul să poată sesiza în continuare fapte contravenționale, și în același timp să continue a fi informat.  

Centrul pentru Jurnalism Independent

Centrul de Investigații Jurnalistice
Centrul "Acces-Info"
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent