June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Apel catre Parlamentul Republicii Moldova PDF Print E-mail
14.02.2013 / Pe 8 februarie anul curent, Adunarea Populara a UTA Gagauz-Yeri a decis cu majoritatea de voturi să susțină inițiativa de a licenția portalurile on-line, care vor intenționa sa transmită īn timp real ședințele organului legislativ al autonomiei. ONG-urile de media din Republica Moldova īși exprimă dezacordul īn legătură cu această decizie a legiuitorilor din autonomia găgăuză și o consideră drept o īncercare de a cenzura jurnaliștii, care operează īn spațiul virtual, o īngrădire a accesului cetățenilor la informația de interes public și un precedent periculos pentru libera circulație a informației īn societate. A obliga portalurile on-line, care utilizează spațiul virtual, sa obțină licențe de rānd cu radiodifuzorii, care utilizează frecvente terestre, patrimoniu național, este o inițiativă inacceptabila īntr-un stat, care și-a anunțat adeziunea la valorile democratice și aspirațiile de integrare europeana.
Din aceste motive, mai mult decāt īngrijorătoare, semnatarii prezentei scrisori fac apel la autoritățile statului, cu solicitarea de a interveni de urgență pentru a asigura realmente libertatea activității portalurilor on-line, garantată de legislația națională a Republicii Moldova și de ceea internațională.

ONG-urile de media speră la o intervenție promptă din partea autorităților moldovenești pentru a evita pericolul īngrădirii dreptului cetățeanului de a primi informație și a dreptului mass-mediei de a-i oferi această informație.

Semnatari:

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Electronice
Asociaţia Presei Independente 
Centrul de Investigații Jurnalistice
Centrul "Acces-Info" 
Comitetul  pentru Libertatea Presei
Centrul Tānărului Jurnalist din Moldova

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent