June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Pozitia ONGurilor de media privind declaratia CSM PDF Print E-mail
29.03.2013, Chişinău Organizațiile neguvernamentale de media sunt nedumerite de declarația Consiliului Superior al Magistraturii din 27 martie a.c. cu privire la presupusa campanie „de exercitare de presiune îndreptată împotriva sistemului judecătoresc, susținută de către anumite instituții media”.

Atragem atenția asupra faptului că CSM nu face trimitere la vreo instituție de presă sau vreun material jurnalistic ce ar fi știrbit autoritatea sistemului judecătoresc, după cum se afirmă în declarație. Totodată, chemăm jurnaliștii să se abțină de la generalizări cum că toți subiecții sistemului judecătoresc ar fi corupți și să realizeze investigațiile de o manieră cât se poate de profesionistă, astfel încât faptele prezentate să nu lase loc de interpretări.

Constatăm că declarația CSM survine pe fundalul mai multor investigații jurnalistice cu privire la averea unor judecători și procurori, investigații care arată modul în care averile au fost agonisite și prezintă date despre discrepanța dintre veniturile acestora și valoarea de piață a proprietăților. Cerem Consiliului Superior al Magistraturii să se abţină pe viitor de la presiuni directe sau voalate asupra jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media.

Semnatari:

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente

Centrul de Investigaţii Jurnalistice

Centrul "Acces-Info"

Comitetul  pentru Libertatea Presei 

Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
Uniunea Jurnaliştilor din Moldova

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent