June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Instruirile in blogging pentru elevii din regiunea transnistreana continua PDF Print E-mail

Blogul scolar - cum scriem pentru media online 15.04.13Specificul unui text electronic şi regulile de scriere pentru media online - acestea au fost câteva dintre temele discutate la seminarul „Blogul şcolar: cum scriem pentru media online”, care a avut loc la Tiraspol, în perioada 13-14 aprilie 2013.

Seminarul a fost organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală Stels-Tera (Tiraspol), cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). 

Astfel, ghidaţi de trainerii Liliana Barbăroşie şi Oxana Gâlcă, cei 12 elevi şi profesori, reprezentanţi ai şcolilor de la Bender şi Râbniţa au însuşit diferenţele dintre textul scris pentru ziar şi cel pentru media online. De asemenea, caracteristicile genurilor jurnalistice, importanţa surselor de informații într-o ştire, delimitarea faptelor de opinii, scrierea legendelor pentru fotografii şi regulile de folosire a diagramelor şi graficelor pentru textele electronice au fost alte teme din agenda training-ului pentru tinerii bloggeri din regiunea transnistreană.

Dumitru K., elev din Râbniţa, a spus că seminarul a fost unul foarte util, deoarece a aflat multe lucruri noi şi interesante din domeniul jurnalismului şi media online.

Anastasia M., elevă din Râbniţa, a remarcat că structura unei ştiri pentru media online, instrumentele tehnice folosite pentru a completa un material şi informaţiile despre genurile jurnalistice au fost cele mai utile subiecte abordate de traineri în mod dinamic, sub forma unor activităţi practice individuale şi în grup.

CJI aminteşte că, în perioada februarie-mai 2013, elevi din 11 şcoli transnistrene vor participa la programe de instruire privind scrierea materialelor pentru media online.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, este implementat de CJI, în parteneriat cu ONG-urile Stels Terra şi Centrul Media de la Tiraspol, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent