June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
CJI a prezentat proiectul de lege ce vizeaza asigurarea transparentei proprietatii mass media PDF Print E-mail

Transparenta media 26.04.2013 / La 26 aprilie curent, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a organizat masa rotundă cu tema „Asigurarea transparenței proprietății mass media prin modificarea Codului Audiovizualului”, în cadrul căreia proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului,  elaborat de experții CJI a fost supus dezbaterilor publice.

În cadrul evenimentului expertul CJI Eugeniu Rîbca, care a revizuit proiectul de lege elaborate de CJI, a subliniat că scopul acestor modificări este de a atrage autorităţile publice în implementarea prevederilor legislaţiei privind transparenţa proprietăţii mass-media, făcând referire la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA).

La rândul său, Marian Pocaznoi, preşedintele CCA, şi-a exprimat susţinerea faţă de propunerile date, sub rezerva clarificării anumitor detalii tehnice: „CCA este pt a promova proiectul de lege ce privește transparența și concentrarea în domeniul audiovizualului. CCA la finele anului 2012 a înaintat un proiect similar si consideră că Parlamentul trebuie să aprobe modificările respective la Codul Audiovizualului.”

Chiril Lucinschi, Președintele Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media, precum și Corina Fusu, Vicepreședinta Comisiei nominalizate au susținut în declaraţiile lor amendamentele propuse la Codul Audiovizualului. „Este foarte bine că varianta iniţială a proiectului  a fost completată cu prevederi ce ţin de obligaţia radiodifuzorilor de a prezenta CCA un raport de activitate, care ar include informaţii privind proprietarul/proprietarii beneficiari ai radiodifuzorilor privați”, a specificat Chiril Lucinschi, adăugând că adoptarea acestor modificări este binevenită indiferent de modul în care se va face – prin amendarea actualului Cod al Audiovizualului sau prin adoptarea unui nou cod.

Pe final, participanții la eveniment au convenit asupra oportunității desfășurării unei ședințe suplimentare în același format, în cadrul căreia va fi prezentată și pusă în discuție varianta finală a proiectului de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, elaborată de experții CJI în baza recomandărilor expuse în cadrul mesei rotunde.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea transparenţei proprietăţii mass-media în Republica Moldova” cu susţinerea financiară a National Endowment for Democracy (NED).
  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent