June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Memoriu privind libertatea presei in Republica Moldova, 3 mai 2013 PDF Print E-mail

03.05.2013 / De Ziua Mondială a Libertății Presei, reprezentanții Centrului pentru Jurnalism Independent și Asociației Presei Independente au prezentat Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova,  la o întâlnire cu conducerea comisiei parlamentare de profil.

În Memoriul semnat de șase organizații neguvernamentale de media se arată că, în ultimul an, putem vorbi despre o anumită stagnare în asigurarea libertăţii presei, iar în unele domenii – chiar de regres.

 

Mass-media continuă să se confrunte cu probleme devenite deja tradiţionale: carenţe ale cadrului legislativ care împiedică dezvoltarea şi asigurarea viabilității financiare a majorităţii instituţiilor de presă, presiuni şi intimidări din partea demnitarilor, accesul dificil la informaţia de interes public, lipsa transparenţei cu privire la proprietarii instituţiilor media, tergiversarea reformei radiodifuzorului public, nivelul redus de profesionalism.

 

Textul integral al Memoriului poate fi găsit aici .

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent