June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Declaratie cu privire la litigiul dintre Publika TV si Jurnal TV PDF Print E-mail

20.05.2013 / Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația Presei Independente monitorizează atent litigiul dintre Publika TV (Știri Media Grup S.R.L./Știri Media TV) și Jurnal TV (I.C.S. Jurnal de Chișinău Plus S.R.L).

CJI și API dezaprobă orice încălcare a legislației cu privire la drepturile de autor și cele conexe, dar și alte drepturi. Totodată, organizațiile de media consideră că despăgubirile pretinse pentru încălcarea drepturilor de autor trebuie să se înscrie în limite raţionale. Decizia magistraților nu trebuie să ducă la falimentarea unei instituţii mass-media, fapt ce ar limita pluralismul de opinie și accesul la informații al cetățenilor, elemente intrinseci unei societăți democrate.

Organizațiile de media speră că procesul de judecată între cele două televiziuni va fi unul echitabil și că părțile vor rezolva litigiul astfel încât consumatorii de media să nu fie privați de una din sursele de informare.

Centrul pentru Jurnalism Independent

Asociația Presei  Independente
Centrul "Acces-Info"
Centrul  de Investigații Jurnalistice

*Doritorii de a semna această declarație sunt rugați să trimită un mesaj la infoATijcDOTmd și apiATapiDOTmd

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent