June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Agenda CJI pentru luna iunie PDF Print E-mail
03.06.2013 / Proiecte noi, evenimente publice şi admiterea la Școala de jurnalism – sunt doar câteva dintre activităţile pe care Centrul pentru  Jurnalism Independent le va organiza în luna iunie a.c.

Departamentul Instruire şi  Comunicare va lansa, pe 6 iunie a.c., primul studiu de necesităţi ale mass-media din regiunea transnistreană. Studiul evaluează situaţia actuală a mass-media transnistrene, analizează problemele cu care se confruntă jurnaliştii din regiune şi conţine recomandări pentru îmbunătăţirea calităţii produselor media. La sfârşitul lunii iunie, elevi din 11 şcoli din regiunea transnistreană, care au fost instruiţi cum să creeze şi cum să scrie pentru blogurile şcolare, vor participa la o ceremonie de premiere, în cadrul căreia îşi vor prezenta blogurile şi vor face schimb de experienţă cu bloggeri de pe ambele maluri ale Nistrului. Ambele evenimente fac parte dintr-un proiect finanțat de UE și co-finanțat de PNUD-Moldova.  

Tot în luna iunie CJI va lansa un raport privind evaluarea procesului de deschidere a datelor guvernamentale cu caracter public în anul 2012, după care Centrul va demara o campanie de advocacy pentru popularizarea datelor deschise, în cadrul unui proiect susținut financiar de Fundația Soros-Moldova.  

Departamentul Media Azi şi Cercetare va începe lucrul la un nou proiect de monitorizare a libertăţii presei. Astfel, Indexul Libertăţii Presei din ţările Parteneriatului Estic (EaP Eastern Media Freedom Watch) va fi elaborat trimestrial de 10 experţi naţionali selectaţi de CJI în cadrul unui proiect desfășurat cu susţinerea Comisiei Europene. Împreună cu alte organizaţii de media din ţările Parteneriatului Estic, CJI va evalua starea libertăţii mass-media din Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan.

Departamentul Politici şi Legislaţie mass-media va organiza pe 14 iunie a.c. un Club de discuții despre amendamentele la Codul Audiovizualului în vederea obținerii unei mai mari transparenţe cu privire la proprietarii de instituții media.

Departamentul Advocacy şi Producţie va lansa două spoturi despre etica jurnalistică şi libertatea de exprimare.

Studenţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism continuă stagiul practic la opt instituţii media din Chişinău: radio Europa Liberă, radio Chişinău,”Ziarul de Gardă”, ziarul „Adevărul”, Pro TV, Publika TV, Prime TV și TV7. După stagiu, va avea loc ceremonia de absolvire şi înmânarea diplomelor  absolvenţilor. Cei care doresc să-şi facă studiile la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism în anul de studii 2013-2014, pot să-și depună dosarele începând cu 10 iunie (detalii pe www.scoaladejurnalism.md).

Amintim că CJI acordă, fără plată, asistenţă juridică jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie şi alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

Pentru a afla mai multe despre activităţile Centrului, vizitaţi www.ijc.md şi pagina CJI pe Facebook.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent