June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Proiecte multimedia comune realizate de jurnalisti de pe ambele maluri ale Nistrului PDF Print E-mail
10.06.2013 / În perioada martie-mai 2013, douăzeci de jurnalişti din mai multe  regiuni ale Moldovei au pregătit pentru prima dată peste 20 de materiale comune multimedia, care au fost plasate în diverse publicaţii online, portaluri informaţionale din ţară, inclusiv din regiunea transnistreană.

Astfel, cei 20 de jurnalişti reprezentând diferite media din Bălţi, Chişinău, Ialoveni, Comrat, Tiraspol, Bender, Dubăsari şi Râbniţa au practicat în premieră instrumente media online şi au publicat o serie de materiale multimedia. Jurnaliştii de pe ambele maluri ale Nistrului au abordat în materiale multimedia subiecte comune, precum: problema câinilor vagabonzi, asigurarea cu locuinţe a familiilor tinere, nivelul braconajului şi starea ecologică a râului Nistru, efectele nocive ale bateriilor uzate.

Vorbind despre experienţa obţinută în urma acestor colaborări, jurnaliştii au menţionat că pentru ei aceasta a fost o posibilitate unică de a face schimb de idei şi abilităţi profesionale, de a învăţa ceva nou şi de a aborda împreună subiecte de interes public.  

Am muncit foarte mult, dar în acelaşi timp a fost o experienţă foarte interesantă. Instrumentele jurnalismului online, precum: Google maps, slide-show şi file-urile audio am început deja să le folosesc în activitatea mea permanentă, deoarece utilizând aceste instrumente materialele sunt mai atractive şi se citesc mai uşor de către public”, spune Andrei. Z, jurnalist freelancer de la Tiraspol.

„Realizarea materialelor comune cu un jurnalist din stânga Nistrului a fost o provocare, prin urmare, articolele de analiză scrise împreună „ne-au unit” pentru un scop nobil – de a scoate la iveală probleme comune, dar care pot fi soluționate doar printr-o colaborare a tuturor persoanelor implicate de pe ambele maluri ale Nistrului”, menţionează Victoria Puiu, reporteră ziarul Timpul.

În noiembrie 2012 şi februarie 2013, cei 20 de jurnalişti participanţi în cadrul componentei Materiale comune multimedia, au participat la 2 instruiri în multimedia. Materiale multimedia sunt disponbiile aici .

Materialele comune multimedia au fost publicate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţilor mass-media din Moldova, inclusiv din regiunea nistreană, prin promovarea participării civice”, implementat de CJI, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Scopul Programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

  Bookmark and Share

< Prev   Next >

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent