June 06, 2017 | RO | EN

 

Incepand din luna august 2013, site-ul ijc.md nu se mai actualizeaza. Toate informatiile despre activitatile curente ale Centrului pentru Jurnalism Independent le puteti gasi pe noul portal media Media-azi.md. Va multumim.

 

Prima pagina
Despre CJI
Calendar
Instruire
Departamentul Juridic
Cercetare si publicatii
Revista Mass Media
Centrul de Resurse
Contacte
Productie 

Prima pagina
Libertatea de exprimare si informare, subiect de dezbatere in cadrul Clubului de presa
Image 13.05.08/ Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) şi Comitetul pentru Libertatea Presei au organizat, pe data de 8 mai, o noua şedinţă a Clubului de presă, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia din domeniul libertăţii de exprimare şi informare în Republica Moldova, cazurile de îngrădire a drepturilor şi libertăţilor mass-media, relaţiile dintre jurnalişti şi reprezentanţii instituţiilor publice, recomandările organizaţiilor neguvernamentale de media pentru asigurarea unei libertăţi reale a presei în R. Moldova ş.a. La acest Club de presă au participat: Igor Munteanu, director al IDIS „Viitorul” şi membru al Consiliului de Observatori al Companiei Publice "Teleradio-Moldova", Vitalie Condraţchi, şeful serviciului de presă al Guvernului, precum şi reprezentanţii organizaţiei „Juriştii pentru Drepturile Omului”, Vladislav Gribincea şi Vitalie Zamă.
 
Memoriu privind libertatea presei in Republica Moldova, 3 mai 2007 - 3 mai 2008

06.05.08 / În ultima vreme, libertatea presei din Republica Moldova reprezintă un motiv tot mai frecvent de îngrijorare. În pofida declaraţiilor optimiste ale autorităţilor, condiţia presei moldoveneşti nu se schimbă, ci, dimpotrivă, pe unele segmente involuează, regresează dramatic. Ne referim, în primul rând, la încercările continue ale guvernării comuniste de a controla mijloacele de informare în masă, atât publice cât şi private, şi de a le utiliza ca instrument propagandistic împotriva opoziţiei. În al doilea rând, este vorba despre cazurile tot mai frecvente de agresiune împotriva jurnaliştilor, de îngrădire a accesului la informaţie, de violare a dreptului la libertatea de exprimare, de hărţuire şi intimidare a presei.  

 
Apel
30.04.05/ În ultimul timp, s-au înmulţit cazurile de intimidare a mass-media, de violare a dreptului la libera exprimare şi de îngrădire a accesului la informaţie.
Vino împreună cu noi, la 8 mai, să cerem respectarea drepturilor noastre!
 
Zilele Libertatii Presei

Image25.04.08/ În cadrul ediţiei din acest an a “Zilelor Libertăţii Presei”, Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) va organiza următoarele evenimente:

 •  CONFERINŢA DE PRESĂ DE LANSARE A „ZILELOR LIBERTĂŢII PRESEI – ediţia 2008”, cu participarea reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale media din Republica Moldova, va avea loc pe data de 6 MAI, ora 10.00, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă „Info-Prim Neo” (str. Sfatul Ţării 9/9).

 
Comunicat de presa
Image23.04.08/ Mass-media din Republica Moldova a început să acorde o mai mare atenţie subiectelor legate de corupţie şi activităţilor anticorupţie - este una din concluziile celui de-al doilea raport trimestrial de monitorizare a mass-media, realizat de Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) în cadrul proiectului „Reflectarea fenomenului corupţiei în mass-media”, implementat cu suportul guvernului SUA.
 
Declaratie

23.04.08/ Declaraţie în legătură cu aplicarea sechestrului pe contul publicaţiei „Jurnal de Chişinau”

Organizaţiile neguvernamentale mass-media îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu aplicarea sechestrului pe suma de 300 000 lei din contul “Jurnalului de Chisinau”, fapt care poate bloca apariţia acestei publicaţii. 

 
Declaratie

21.04.08 / Declaraţie în legătură cu refuzul CCA de a examina chestiunea limbajului licenţios în emisiunea “Poveşti cu măşti”, difuzată de postul de televiziune NIT.  

 
<< Start < Prev 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Next > End >>

Results 443 - 455 of 498

 

 

| Copyright 2007 | Centrul pentru Jurnalism Independent